З туалетом не переплутали? У РФ звинуватили Україну в руйнуванні прикордонного пункту ФСБ у Ростовській області (відео)

Російські пропагандисти заявили, що українські військові обстріляли прикордонний пункт ФСБ РФ у Ростовській області за 150 м від кордону. Снаряд, що повністю зруйнував будівлю, нібито було випущено вранці 21 лютого, передають Патріоти України.

У мережі навіть з'явилося відео "РИА Новости", на кадрах якого зображено нібито зруйнований українцями пункт пропуску. Хоча судячи з місцевості, споруда більше схожа на покинуту лісову хатину, зарослу чагарниками, ніж на державний об'єкт. Зазначається, що поранених внаслідок інциденту немає.

Інформацію, розповсюджену російськими ЗМІ, прокоментував на брифінгу секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Він наголосив, що українські військові можуть вогонь у відповідь відкривати лише у тому разі, якщо є загроза їхньому життю.

"Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо жодного відношення. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно, і ми до цього готові, ба більше, до цього готовий світ", – наголосив Данілов додавши, що РФ не зможе спровокувати Україну на активні дії.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...