"За два дні до смерті Навального в колонію приїхали співробітники ФСВП та ФСБ і демонтували приховані "жучки" й мікрофони. Кому знадобилося, щоб запис про Навального раптом зник?" - Осєчкін

За два дні до смерті російського опозиціонера Олексія Навального в колонію №3, де його утримували, приїжджали співробітники центрального апарату ФСВП і ФСБ, які демонтували цілу низку прихованих "жучків" і мікрофонів. Про це з посиланням на власні джерела заявив російський правозахисник, засновник проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін, який проживає у Франції, в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, передають Патріоти України.

За інформацією правозахисника, протягом усього строку Навального, починаючи із січня 2021 року, коли його помістили в СІЗО, у всіх приміщеннях, де він перебував, окрім відкритої системи відеоспостереження, встановлювали ще й приховані датчики, "жучки", мікрофони.

"Якщо говорити, наприклад, про колонію №6 УФСВП у Владимирській області, щодо якої ми отримали вже на цю мить архіви, у нас є прямі докази, котрі підтверджують, що оперативники ФСБ і ФСВП прослуховували адвокатів у слідчих кабінетах і розуміли все, про що говорить Навальний з адвокатами. Вони також й інших ув'язнених, які спілкуються з адвокатами, прослуховували. Окрім того, у нас є матеріали оперативної розробки й буквально звіт операторів системи відеоконтролю з постів, які показують похвилинно переміщення Навального, і вони буквально протягом усієї доби фіксують, куди пішов, із ким розмовляв, де присів, коли пішов у душ, коли зайшов у туалет..." – сказав Осєчкін.

Окрім цього, як розповів правозахисник, він отримав від одного з оперативників колонії №6, де раніше утримували Навального, флешки, де є звіти про стукачів, внутрішньокамерних агентів, які докладно розповідають, коли і як спілкувалися з політиком.

"Тобто його постійно тримали під пильним контролем", – наголосив Осєчкін. Але протягом останніх двох діб життя Навального, за словами Осєчкіна, усі приховані засоби спостереження демонтували, зокрема, співробітники так званого управління "Л" – Головного управління із забезпечення діяльності оперативних підрозділів ФСВП Росії.

"За два дні до вбивства – ще раз наголошую: я це називаю вбивством – приїжджають співробітники таємного підрозділу, які мають прямий стосунок до ФСБ... Так, формально це ФСВП, але ми знаємо, що управління "Л", цей ГУЗДОП, – його історично вже понад 10 років очолюють приряджені генерали з Луб'янки... З контррозвідки, з управління "М" – ось у цю саму "Л"... Кому раптом знадобилося зробити так, щоб те, що фіксували про Навального, раптом зникло, було демонтовано? Для чого готували цю систему мовчання?" – запитав Осєчкін.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...