За кошти "Дядька Сема": Флот України озброять ще 6 американськими катерами Mark VI

До 2025 року ВМС отримають ще 6 патрульних катерів Mark VI. Відповідний контракт на суму в $ 84 млн був схвалений Пентагоном. Про це йдеться в офіційному прес-релізі американського оборонного відомства, повідомляють Патріоти України.

Очікується, що вже до кінця 2022 року ВМС України спустять на воду два катери Mark VI. Завдяки новим контрактам число човнів даного типу на озброєнні українського флоту виросте до 8 одиниць вже до 2025-го. Будівництвом катерів займеться велика американська компанія SAFE Boats International, яка спеціалізується на виробництві військових судів. Над Mark VI для України будуть працювати відразу 3 заводи, завдяки чому українці отримають судна в найкоротші терміни.

Компанія має намір віддати всі катери вже в березні 2025 року. Варто зазначити, що контракт буде оплачено з коштів, які США виділили в якості військової допомоги Україні на 2020 і 2021 роки. Американці таким чином вносять свій внесок в підвищення обороноздатності нашої країни. Важливо, що Держдеп США схвалив продаж Україні 16 одиниць Mark VI на загальну суму в $ 600 млн. 6 з них будуть надані Вашингтоном в якості військової допомоги, решту 10 Київ зможе купити за свій рахунок. Нові патрульні катери посилять український флот в Чорному і Азовському морях, де після анексії Криму постійно нарощує військову присутність Росія.

Патрульні катери Mark VI наразі використовують ВМС США для патрулювання прибережних морських територій, а також захисту портової інфраструктури в прибережних водах. 25-метрове судно вміщає 10 членів екіпажу і 8 пасажирів. Воно має потужність 5200 кінських сил, має водотоннажність 65 тонн. Американці озброюють свої катери автоматичними артилерійськими установками BAE Systems Rafael Mk 38 Mod 2 калібру 25-мм, або кулеметами M240 і M134 калібру 7,62-мм, або автоматичними гранатометами Mk 19 калібру 40-мм. Також на цих катерах можлива установка керованих ракет типу AGM-176B Griffin.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...