За проросійську пропаганду: Екснардеп Рабінович отримав підозру у держзраді

Позбавлений мандату колишній народний депутат України IX скликання від забороненої наразі політичної партії "ОПЗЖ" Вадим Рабінович отримав підозру у державній зраді, інформують Патріоти України.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, з 2019 до 2021 року у своїх численних виступах та інтерв’ю нардеп систематично оприлюднював та розповсюджував серед населення України маніпулятивні висловлювання. Зазначається, що вони несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

"Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву РФ досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала державі-агресору ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - розповіли прокурори. Також Рабінович розповсюджував серед політичного керівництва країн Євросоюзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Водночас, у Держбюро розслідувань уточнили, що повідомлення про підозру було здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю. Адже ймовірно екс-нардеп переховується саме там. Рабіновичу загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...