За результатами випробувань: Бронеавтомобіль "Дозор-Б" прийнято на озброєння

Збройні сили України прийняли на озброєння бронеавтомобіль «Дозор-Б» українського виробництва. Про це повідомляє ДК «Укроборонпром», передають Патріоти України.

За результатами випробувань, бронемашину «Дозор-Б», розроблену фахівцями ХКБМ, прийнято на озброєння ЗСУ. Відповідний Наказ Міноборони України №245 був виданий 3 липня 2020 року, повідомили на підприємстві.

Перша партія «Дозор-Б» пройшла випробування безпосередньо на фронті ще у 2016 році. Після цього машину доопрацювали та покращили, провели підконтрольну експлуатацію. «І ось нарешті «Дозор-Б» прийнято на озброєння, що дає змогу розпочати підготовку до її серійного виробництва», – заявив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавичус.

У червні 2016-го на основі конструкторської документації ХКБМ фахівці Львівського бронетанкового заводу виготовили першу партію з 10 одиниць машин «Дозор-Б» та передали їх до ЗСУ.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...