За скрепи та за Путіна: Для наведення "Іскандерів" Росія планує застосувати бійців-камікадзе

Бійці нових підрозділів мають діяти глибоко в тилу противника, збирати необхідну інформацію і визначати цілі, недоступні для супутників і безпілотників. При необхідності розвідники мають навести на особливо важливі об'єкти авіацію, артилерію або крилаті ракети. Проникати на чужу територію такі бійці-камікадзе будуть на гелікоптерах, або десантуючись зі значної висоти на парашутах, інформують Патріоти України.

Перша рота глибинної розвідки формується у складі нової 18-ї мотострілецької дивізії, яка розгортається у Калініградському анклаві. Як повідомили російські "Известия", посилаючись на джерела в міноборони РФ, зараз рота глибиної розвідки знаходиться у стадії формування, йде набір особового складу. Її бійці пройдуть повітряно-десантну підготовку, будуть освоювати низку інших спеціальних дисциплін. Підпорядковуватися цей підрозділ буде новосформованому 20-му окремому розвідувальному батальйону 18-ї мотострілецької дивізії.

Такі підрозділи призначені для дій в оперативно-стратегічному тилу противника. Як стверджується у публікації, основне завдання таких підрозроділів у разі початку бойових дій - цілевказівки для далекобійних і високоточних засобів ураження. для наведення ударів авіації і артилерії, а головне - крилатих ракет, в тому числі корабельних "Калібрів", берегових "Бастіонів" і наземних "Іскандерів".

Для цього розвідники будуть оснащені відповідними технічними засобами, в тому числі системами супутникового зв'язку, дальнього радіозв'язку, необхідним інструментарієм для цілевказування як у вигляді передачі координат об'єкту, так і підсвічування за допомогою лазера або шляхом встановлення радіомаячків. Власне, ці бійці-розвідники мають бути до певного часу живим елементом розвідувально-ударних контурів високоточного озброєння.

За часів СРСР підрозділи зі схожим функціоналом іменувалися розвідувально-десантними ротами (РДР) і входили до складу окремих розвідувальних батальйонів мотострілкових і танкових дивізій.

РДР забезпечували командира з'єднання даними про ворога на максимально віддаленій відстані. Крім того, розвідгрупи могли використовувати для вирішення інших бойових завдань. Наприклад, під час наступу дивізії вони мали десантувалися в тил противника на шляху його відступу або підходу резервів.

Однак в кінці 2000-х років такі підрозділи у російських збройних силах були скорочені. Тепер, як зрозуміло, вони будуть відновлюватись. Ймовірно, досвід 18-ї мотострілецької дивізії згодом буде поширений на інші з'єднання армії РФ.

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...