За тиждень Росія перейде до "повзучої окупації", - радник глави МВС

Російські війська застрягли на рубежах Херсонської області і не мають ні сил, ні намірів просуватися далі. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів,передають Патріоти України.

Водночас, за словами експерта, продовжується перекидання додаткових військ на Ізюмському напрямку. Східний напрямок окупанти, імовірно, продовжать бити ракетами з Криму.

"Їхнє ключове завдання – завершити оточення наших сил, але війська у них вже досить виснажені. Я взагалі очікую, що через тиждень, максимум через 10 днів у них буде критична ситуація. У них висока кількість тих, хто відмовляється воювати. Вони вже перекидають (на поле бою – ред.) вище командування, щоб вони мотивували бійців іти в атаку", - припустив Андрусів.

Російська армія деморалізована тим фактом, що ніякі поставлені завдання дотепер не виконані. На північ від Харкова ЗСУ загрожують відрізати тили окупантів, тому противник буде відтягувати сили, щоби стримувати контрнаступ, поділився радник глави МВС.

"Вони (росіяни – ред.) застосували вже все, що було, і особливо відчутних результатів вони не досягли. Просування відбувається ціною стирання з лиця землі населених пунктів, коли нашим солдатам вже немає де оборонятися. Вони фізично так воювати довго не зможуть", переконаний експерт.

У МВС очікують, що за тиждень – 10 днів російські війська змінять тактику. "Я це називаю "повзуча окупація". Вони перестануть атакувати по всьому фронту, а будуть зосереджувати дуже повільно на кожному конкретному пункті", - зазначив Андрусів.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...