За власної ініціативи допомагав окупантам: СБУ підозрює депутата із Сумської області у держзраді

СБУ затримала на Сумщині місцевого депутата, який, за даними слідства, активно допомагав військам РФ і закликав громадян переходити на бік окупантів, інформують Патріоти України.

«Служба безпеки України в Охтирському районі викрила депутата районної ради за держзраду: чиновник під час тимчасової окупації Тростянця активно допомагав ворогові та закликав громадян переходити на бік загарбників», — йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

За даними слідства, під час окупації Тростянця він з власної ініціативи налагодив контакт з офіцерами збройних сил Росії та запропонував свою допомогу та сприяння. СБУ повідомляє, що депутат забезпечував ворога продуктами харчування та предметами першої необхідності, безперебійним енергопостачанням у місцях дислокації, допомагав орієнтуватися на місцевості, а також поширював через інтернет заклики до жителів Сумщини щодо підтримки дій окупантів.

Правоохоронці затримали чоловіка за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 111 КК про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...