Забули на мінах видалити код заводу-виробника: Український воєнкор розповів про новий "зашквар" росіян на Донбасі (фото)

Подібний вид мін виробляють виключно в Росії з 1997 року.

Російські військові на окупованому Донбасі вкотре, самі того не розуміючи, видали чергові докази власної присутності на території України. Про це пише у своєму Телеграм-каналі воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

"Серйозний зашквар російської оборонки. Забули видалити код заводу-виробника з міни ПОМ-2Р1, яку закинули на наші позиції під Горлівкою. ПОМ-2 скидають з "безпілотника" або відстрілюють з РПГ. А цю, останню модифікацію міни, можна встановлювати вручну. Кидаєш її, як гранату, вона зводиться у бойове положення і викидає чотири нитки, датчики цілі. Легке торкання до одного з них - фатальне. Розмінувати міну неможливо. Тільки підірвати", - пише він.

Цаплієнко уточнює, що подібний вид мін виробляють виключно в Росії з 1997 року. Використовують ці боєприпаси теж лише російські військові.

"Зазвичай на Донбасі росіяни використовують ПОМки без маркування. Але з цією залізякою вони серйозно промахнулись. На стакані-носії міни - жодних позначок. Та бійці знайшли хрестовину, з якої вилітають нитки-датчики. Дивимось. Код виробника 583. Він збігається з кодом Саранського федерального казенного підприємства Росії, відомого більше, як Саранський механічний завод", - розповів він.

Журналіст вказав на те, що міна автоматично стає доказом воєнних злочинів Росії в Україні. "А, відтак, сподіваюсь, її побачать і в Міжнародному кримінальному суді", - додав Цаплієнко.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...