Загинула дитина, багато потерпілих: Окупанти обстріляли Костянтинівку касетними боєприпасами, які вони "не використовують"

Російська терористична армія у понеділок, 24 липня, обстріляла місто Костянтинівка Донецької області касетними боєприпасами. Загинула дитина, багато поранених. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириченко, передають Патріоти України.

Близько 19:00 російські терористи вдарили касетними боєприпасами по водоймі у Костянтинівці, де на той момент відпочивали люди. Через це постраждало щонайменше семеро цивільних, серед який четверо дітей - троє дівчат, віком 5,11 та 12 років та 11-річний хлопчик. Станом на 20:52 одна із важкопоранених дітей померла.

"Гатили РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами - саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника". Росіяни вкотре доводять, що воюють із цивільними, і у своєму бажанні вбивати не зупиняються ні перед чим", - повідомив Павло Кириленко.

Голова Донецької ОВА закликає людей, які живуть у прифронтовій зоні, не нехтувати правилами безпеки. Він закликав батьків евакуйовуватись разом із дітьми.

"90% сухопутних сил уже залучено в Україні, але": Адмірал НАТО розповів, чи є ризик прямої війни Альянсу з Росією

неділя, 29 вересень 2024, 17:34

Наразі росіяни не готують напад на НАТО – 90% сухопутних сил РФ уже залучено в Україні. Про це голова Військового комітету Альянсу, адмірал Роб Бауер розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передають Патріоти України. «Я переконаний, що теоретично вон...

Кидають сили на оточення: В ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку

неділя, 29 вересень 2024, 17:22

Російські війська нещодавно просунулися в районі міста Селидове на тлі наступальних операцій на Покровському напрямку 28 вересня. Вони не йдуть у фронтальні атаки, а намагаються оточити цей населений пункт на південний схід від головної для ворога мети...