Захід підриває зусилля Москви: В ISW пояснили, яка зброя дає можливість ЗСУ конкурувати зі ЗС РФ

Українські війська перемагали ЗС РФ, маючи сучасні зразки західної зброї. Коли з'явились перебої з військовою допомогою, це почали компенсувати більшим використанням дронів. Це дозволяє і далі конкурувати з ЗС РФ, але немає можливості наростити зусилля. Про наслідки проблем зі зброєю розповіли аналітики Інституту вивчення війни у звіті, опублікованому 14 лютого, передають Патріоти України.

Аналітики пояснили, що ЗСУ винайшли спосіб, який дає можливість конкурувати з переважаючими силами противника. ЗС РФ дійсно має більше живої сили і техніки, але їй протистоять "більш досконалими системами та обладнанням". Однак ця перевага зникне, якщо й надалі будуть перебої з постачанням західної зброї, підсумовується у звіті.

"Тривалі затримки допомоги Заходу в галузі безпеки підірвуть ці зусилля", — написали на порталі. Висновки аналітиків ґрунтувались на поясненнях, які заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк дав військово-політичному оглядачу проєкту "Інформаційний спротив" Олександру Коваленко.

Військовий перелічив, яке саме озброєння допоможе Україні. По-перше, це високоточні снаряди та ракети, які дають можливість діставати до тилових баз противника. Подібна зброя промахується не більш як на 10 метрів. По-друге, потрібно мати "роботизовані безпілотні платформи", а також РЕБ та засоби розвідки. Про ефективність цього виду зброї свідчить, наприклад, знищення російських кораблів у Чорному морі.

Однак ЗСУ досягатимуть успіху лише у том випадку, якщо західної зброї буде достатня кількість, а з цим питанням не все гаразд, зауважив Гаврилюк.

"За рахунок сучасних засобів ми маємо перевагу у контрбатарейній боротьбі. Але для того, щоб отримати перевагу на фронті за рахунок технологічної зброї, нам потрібно її значно більше, і за широкою номенклатурою".

Будь-яка кількість безпілотників не замінить артилерію: саме артилерійський снаряд здатен завдати дійсно великих втрат противнику, впевнений працівник Міноборони. Тим часом зі снарядами, які мають надавати західні партнери, є проблеми, — пролунало під час розмови військового з Коваленком.

"Європейські виробники озброєння та військової техніки (ОВТ) після завершення "холодної війни" впродовж тривалого часу не отримували великих замовлень. Схоже, окрім росіян, ніхто не готувався до довготривалих війн".

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...