"Залізні куполи" не врятують Україну від путінських ракет: Ізраїльський експерт назвав причини

Ізраїльська система протиракетної оборони "Залізний купол" не може бути достатньо ефективною в умовах України. Для захисту від ворожих ракет нашій країні вистачило б вже наявних засобів, якби їх було більше. Таку думку в ексклюзивному коментарі "Обозревателю" висловив ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман, передають Патріоти України.

"Сам по собі для тих умов, для яких створено, "Залізний купол" досить ефективний, але Україна має дуже велику територію", – зауважив він.

Як пояснив експерт, "Залізний купол" працює проти ракет малої дальності від 4 до 70 кілометрів. "Для того, щоб перекрити значні території, таких комплексів має бути дуже багато. Зараз у самому Ізраїлі лише 10 оперативно готових батарей".

Таким чином, "щоб це мало істотний ефект, цих комплексів в Україні має бути більше, ніж в Ізраїлі. У тих реальних кількостях, в яких він може бути поставлений в Україну, це не вирішить українські проблеми", – запевнив Гендельман.

Відповідаючи на запитання, чому Ізраїль не надає Україні військової допомоги, він нагадав, що ця країна фактично постійно перебуває у стані війни. "Ізраїль перебуває в процесі постійної ескалації, постійної напруженості. Він постійно веде бойові дії. Тому в цій ситуації ізраїльське керівництво вважає нерозумним відкривати додаткові фронти".

Коментуючи заклик посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука продати нашій країні "Залізний купол", Гендельман зауважив, що ця заява має на меті привернути увагу до проблеми.

Водночас експерт запевнив, що навіть наявні в Україні засоби протиракетної боротьби, наприклад, С-300 або "Бук" могли б впоратися із завданням оборони, якби були у більших кількостях.

"Можливо, вистачило б і тих систем протиракетної оборони, С-300, "Бук" та інше, які є, якби їх просто було більше. Потрібні не так технологічні прориви, як кількість. Як і з усіма іншими озброєннями", – наголосив він.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...