Залучили навіть дітей: Британська розвідка назвала один із пріоритетів Кремля у війні проти України

Москва визначила використання тактичних дронів в Україні як один із найважливіших компонентів сучасної війни. Навчатимуть школярів, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, всіх російських школярів навчити основ управління бойовими безпілотниками. Російський сенатор Артем Шейкін оголосив, що уроки включатимуть ведення розвідки місцевості та способи протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА) противника.

За даними британської розвідки, уроки з БПЛА доповнюють навчання поводженню зі штурмовою гвинтівкою, навичкам роботи з ручними гранатами та надання першої допомоги в бою в переглянутій навчальній програмі "Основи безпеки життєдіяльності" для учнів 10 та 11 класів, яка повинна бути введена з с 1 вересня 2023 року.

"Новий акцент Росії на залучення дітей до армії значною мірою є спробою культивувати мілітаризований патріотизм, а не розвивати справжні здібності. Проте додавання навичок використання БПЛА наголошує, що Росія визначила використання тактичних БПЛА в Україні як стійкий компонент сучасної війни", - зазначають у Міноборони Британії.

"90% сухопутних сил уже залучено в Україні, але": Адмірал НАТО розповів, чи є ризик прямої війни Альянсу з Росією

неділя, 29 вересень 2024, 17:34

Наразі росіяни не готують напад на НАТО – 90% сухопутних сил РФ уже залучено в Україні. Про це голова Військового комітету Альянсу, адмірал Роб Бауер розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передають Патріоти України. «Я переконаний, що теоретично вон...

Кидають сили на оточення: В ISW назвали місто, яке війська РФ атакують на Покровському напрямку

неділя, 29 вересень 2024, 17:22

Російські війська нещодавно просунулися в районі міста Селидове на тлі наступальних операцій на Покровському напрямку 28 вересня. Вони не йдуть у фронтальні атаки, а намагаються оточити цей населений пункт на південний схід від головної для ворога мети...