Залишилось ще ГУЛАГ відновити і норм: За незгоду з генеральною лінією Кремля про роль СРСР у Другій світовій у РФ будуть давати до 5 років

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким переосмислення історії і підсумків Великої Вітчизняної війни, а також образа ветеранів може каратися позбавленням волі на строк до п'яти років, повідомляють Патріоти України із посиланням на РІА "Новости".

Новий закон вносить зміни в першу примітку статті 354 Кримінального кодексу РФ. Тепер за публічне поширення завідомо неправдивої інформації про діяльність СРСР в роки Другої світової війни і ветеранів Великої Вітчизняної війни порушникам можуть призначити штраф до трьох мільйонів рублів, або в розмірі зарплати, або іншого доходу за період до трьох років, примусові роботи до трьох років або позбавлення волі на три роки.
Якщо це порушення буде скоєно службовими особами або групою осіб за попередньою змовою або з використанням ЗМІ або інтернету, покарання посилюється: штраф може вирости до п'яти мільйонів рублів, або в розмірі заробітної плати, або іншого доходу за період від року до п'яти років. Тривалість примусових робіт - до п'яти років, а максимальний термін позбавлення волі також складе п'ять років.
Винного при цьому можуть позбавити права обіймати певні посади та займатися деякими видами діяльності на аналогічні терміни. Крім цього, закон визначає покарання за публічний прояв явної неповаги до днів військової слави і пам'ятних дат Росії, а також за осквернення символів військової слави Росії, образу пам'яті захисників країни і приниження честі і гідності ветерана Великої Вітчизняної війни. За ці злочини винному може загрожувати штраф до трьох мільйонів рублів, або в розмірі заробітної плати, або іншого доходу за період до трьох років, обов'язкові роботи на строк до 360 годин, виправні роботи на строк до року, примусові роботи на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до трьох років.
При обтяжуючих обставинах покарання також буде суворішим: максимальний штраф зросте до п'яти мільйонів рублів, максимальний термін позбавлення волі також складе п'ять років.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...