Замінить втрачений у Криму: У ЗСУ розпочав функціювання найбільший начальний полігон, де випробовуватимуть ракетну зброю найбільших дистанцій враження

Практичні пуски з зенітних ракетних комплексів на полігоні "Ягорлик" Фото: АрміяInform

У Збройних Силах України (ЗСУ) розпочав функціювання найбільший полігон – державний випробувальний полігон «Ягорлик», повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Створення такого майданчику стало необхідно після 2014 року, коли через окупацію Криму, Збройні Сили втратили випробувальний майданчик Державного науково-випробувального центру «Чауда».

Необхідність створення полігону зумовлена подальшим розвитком систем озброєння, таку як протикорабельний комплекс «Нептун» чи реактивна система залпового вогню «Вільха».

Запуск протикорабельної ракети комплексу «Нептун»

На ньому ж підрозділи зенітних ракетних військ могли тренуватися у веденні протиповітряного бою, проводити пуски зенітних керованих ракет, випробувати перспективну зброю великої дальності.

Робота зі створення полігону «Ягорлик» розпочалася у Генеральному штабі ЗС України розпочалась у 2018 році. Місце розташування нового полігону ЗСУ «Ягорлик»

Спочатку на підконтрольній території України тривали пошуки місця, яке задовольняло б потреби і відповідало вимогам, проводилися численні переговори з профільним відомствами та органами місцевої влади. Втілювати проект почали наприкінці 2019 року.

Для повноцінного функціонування полігону на ньому розгорнули системи зв’язку, спостереження, охорони, інженерної розвідки, зведені приміщення для роботи і розміщення персоналу та вирішені маса інших питань.

Інфраструктура на полігоні «Ягорлик»
Пункт управління на полігоні «Ягорлик»Система відеоспостереження на полігоні «Ягорлик»
Інфраструктура на полігоні «Ягорлик» Площа майданчика становить близько 3,7 тис. га. Водночас, робота з вдосконалення інфраструктури буде продовжуватися далі
– Весь час, поки йшло будівництво полігону, він вже використовувався за призначенням, хоч і з деякими обмеженнями, – повідомив генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

«Ягорлик» призначений для стрільб з усієї наявної номенклатури озброєння української армії, а також випробування перспективної зброї великої дальності ураження. З робочих місць полігону може здійснюватися управління авіацією й ведення протиповітряного бою сучасними технічними засобами, які є на озброєнні українського війська, серед іншого й іноземного виробництва.

ітно-ракетний комплекс С-300. Вересень 2020. Фото

На полігоні обладнано пункт управління, модуль розвідувально-інформаційного центру, подвійний модуль навчального корпусу, ангари, технічні та складські приміщення тощо. Для навчання створені класи, що оснащені мультимедійними засобами. Також працюють сонячна електростанція та артезіанська свердловина.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...