Замороження стосунків з диктатурою: Литва висилає більшість білоруських дипломатів

Голова МЗС ЛитвиМіністерство закордонних справ Литви оголосило про рішення скоротити до мінімуму дипломатичну присутність Білорусі в країні, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву МЗС Литви.

"7 липня міністерство закордонних справ Литви викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі та вручило дипломатичну ноту, повідомляючи про зменшення дипломатичної присутності Білорусі в країні у відповідь на постійні, систематичні і недружні дії Білорусі" - йдеться у заяві.

Відповідно до рішення уряду Литви, дипломатичний персонал посольства Білорусі в Литві повинен бути скорочений до одного працівника (який буде виконувати консульські функції) до опівночі 12 липня 2021 року.

Не більше 3 співробітників посольства залишаються для виконання адміністративно-технічних функцій.

Крім того, міністерство закордонних справ Литви висловило протест представнику Білорусі проти продовжуваних порушень прав і свобод людини, репресій проти громадянського суспільства та незалежних ЗМІ в Білорусі, закликало до негайного звільнення всіх політичних в'язнів та припинення незаконних міграційних потоків через білорусько-литовський державний кордон.

Литва прийняла рішення про висилку дипломатів у відповідь на недружні дії білоруської влади. 6 липня офіційний Мінськ вирішив зменшити дипломатичну присутність Литви в Білорусі до мінімуму.


Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...