"Гіркін та Поклонська - це лише пробні кулі": Генерал розповів, як Кремль веде гру проти України і Заходу

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж розповів, як Росія веде гру проти України та Заходу. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За словами генерала, закидування певних меседжів в українське суспільство, яке здійснюється через інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з ватажком терористів Слов'янська Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) та екс-прокурором Наталією Поклонською, яка перейшла на бік окупантів, здійснюється з подачі російських спецслужб.

"Вони (Гіркін та Поклонська) висловлюють позицію російських спецслужб. Там готові до врегулювання ситуації на Донбасі. Там передбачають різні підходи, але шукають формат, в якому Росія все одно буде контролювати оперативну та економічну ситуацію в нашій країні - через свою агентуру, через свої структури, які будуть сформовані на місцевому рівні ще до виборів та відновлення територіальної цілісності України. Відносно Криму вони хочуть, щоб ми погодилися на приєднання до РФ півострова, на зняття санкцій, введених за його анексію", - сказав український генерал.

Він додав, що основною стратегією Росії є повернення ОРДЛО до складу України на умовах Москви та визнання Україною втрати Криму.

"Це основна стратегія. Давайте погодимося по Донбасу, а тему Криму, як мінімум, замовчимо. Вони домагаються повернення ОРДЛО в Україну на умовах Росії та припинення американського тиску за анексію Криму. При цьому сьогодні вони можуть посилатися на Гіркіна та інших представників. Гіркін та Поклонська - це лише окремі пробні кулі, які вони запускають. Якщо почнеться врегулювання на Донбасі, інших учасників конфлікту будуть показувати вже масово. І в кінці кінців, як я бачу, ця тема буде винесена спочатку на "Велику двадцятку", а потім і в ООН", - сказав Маломуж.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно