Заради "міжнаціонального спілкування": Парламент Молдови схвалив проєкт про статус російської мови і повернення програм РФ

За запитом громадян державні службовці повинні будуть надати інформацію або переклад інформації російською мовою.

Парламент Молдови 3 грудня у першому читанні схвалив проєкт про закріплення за російською мовою статусу міжнаціонального спілкування та проголосував за поправки, які створюють можливість для повернення російських інформаційних і аналітичних програм. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на TV 8.

Проєкти були ухвалені більшістю голосів депутатів від Партії соціалістів і партії фракції "Шор". Згідно з проектом закону про функціонування мов, російській мові повертається статус міжнаціонального спілкування.

Це означає, що за запитом громадян державні службовці повинні будуть надати інформацію або переклад інформації російською мовою, а також отримувати запити і відповідати на них російською мовою, якщо це буде необхідно громадянину.

Крім того, парламент у першому читанні ухвалив проєкт, який дозволяє трансляцію теле- і радіопрограм "з третіх країн, які відповідають положенням концепції і стратегії інформаційної безпеки Республіки Молдова".

Раніше молдовські телеканали могли транслювати тільки програми, вироблені в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення. Росія її не ратифікувала.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: