"Зараз це тільки початок": У Держдепі США оцінили, скільки може тривати український контрнаступ

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Україна вже повернула собі близько 50% території, яку Росія захопила під час повномасштабної війни, і продовжує це робити в рамках контрнаступу, передають Патріоти України.

За його словами, США розраховують, що контрнаступ, що триває, наразі тільки на початковій стадії, і він не завершиться у наступні місяці. "Вже повернуто близько 50% того, що було спочатку захоплено. Зараз відносно ранні дні контрнаступу. Це не втрачатиме силу протягом наступного тижня чи двох. Ми розглядаємо, я думаю, кілька місяців", – сказав Блінкен.

Звільнення території України від російських окупантів - статистика

За п’ять тижнів контрнаступу українських сил, що розпочався влітку, за підрахунками аналітиків Інституту вивчення війни, було звільнено майже стільки ж територій, скільки російські війська захопили за шість місяців (близько 253 квадратних кілометри території проти 282 квадратних кілометрів).

Пєсков розповів, хто визначатиме, чи настали умови для застосування РФ ядерної зброї

неділя, 29 вересень 2024, 20:28

Поправки в ядерну доктрину країни-агресора РФ уже підготовлено і буде оформлено юридично. Про це в інтерв'ю оглядачеві російської пропагандистської ВДТРК Павлу Зарубіну повідомив прессекретар нелегітимного російського президента Володимира Путіна Дмитр...

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...