Зарплата в конвертах? У партії "Слуга народу" офіційно немає жодного співробітника

Також у «слуг народу» немає жодного місцевого відділення зі статусом юридичної особи.

У партії «Слуга народу», витрати якої на організацію «школи молодого депутата» в Трускавці могли перевищити десять мільйонів гривень, зовсім немає витрат на партійний апарат, передають Патріоти України.

За інформацією Комітету виборців України, вся справа в тому, що, згідно зі звітом «Слуги народу» про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, в апараті політичної партії офіційно не працює жодна людина - у відповідній графі стоїть «0». Звіт було складено за третій квартал 2019 року, що включає період з липня по вересень. За липень-вересень партія витратила 240 млн. грн, з яких на зарплату - відповідно - нуль гривень.
Також у «слуг народу» немає жодного місцевого відділення зі статусом юридичної особи. Хоча, як стверджують в КВУ, згідно з даними Реєстру політичних партій, «Слугу народу» була офіційно зареєстровано 31 березня 2016 року.
У КВУ для порівняння навели дані по іншим партіям: в ВО «Батьківщина» офіційно працює 73 людини, в «Європейської солідарності» - 46 осіб, в «Голосі» - 3, в Радикальної партії Олега Ляшка - 20, в «Самопомочі» - 264, в «Українській стратегії Гройсмана» - 3 людини.
«Складно уявити парламентську політичну партію, в якій би працювали виключно на волонтерських засадах. Зокрема, партію, в якій немає оплачуваних на постійній основі бухгалтера, охорони, секретаря, працівників прес-служби та оргвідділу. Багаторічна практика показує, що такі партії можуть здійснювати тіньову оплату праці - «в конвертах», - зазначили в КВУ.

Також в організації припустили, що ситуація місцевими відділеннями політсили може свідчити про «централізованому характері управління», що «може бути спробою тінізації партійного життя». «Такі місцеві організації (без статусу юрособи. - Ред.) Не здатні проводити повноцінну фінансову і господарську діяльність через відсутність рахунків в банках. Однак це також полегшує життя партіям, які не зобов'язані звітувати про діяльність організацій без статусу юросіб перед Назка », - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...