"Заслужив - носи": Зеленський дав ордени слідчим ДБР, які причетні до ганебного, шитого "білими нитками" штурму Музею Гончара і до справи Павловського

За "професіоналізм" цих діячів довелося червоніти всім чесним службовцям, котрі дорожать честю мундиру, кажуть експерти.

Президент Володимир Зеленський до Дня Незалежності нагородив орденами ДБРівця, який причетний до штурму Музею Гончара у 2020 році, коли там проходила виставка картин з колекції родини п’ятого Президента Петра Порошенка. Про це повідомила народна депутатка "Європейської Солідарності" Софія Федина на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Виявляється, Зеленський відзначив на день незалежності своїх посіпак з ручного ДБР, які за ці два роки хіба відзначилися тим, що масово штампували справи проти опозиції, ветеранів, волонтерів, діючих військовослужбовців, майданівців", – зазначила вона.

"Зокрема перший у списку отримувачів ордена Богдана Хмельницького фабрикував справу щодо картин родини Порошенка у музеї Гончара", – розповіла депутатка.

"Це ця компашка окреслила Революцію Гідності як масові заворушення із застосуванням сили. Це туди повернулися регіонали із заслання під патронатом Зе. І так, це наслідок вибору громадян, які віддали голоси за "Слуг", – зазначила представниця "Європейської Солідарності".

Як відомо, торік силовики ДБР вдерлися до Музею Гончара, де проходила виставка картин з колекції родини Порошенків. Тоді адвокат п’ятого Президента України Ігор Головань розповів, що приводом для штурму Музею Гончара в ДБР стала службова записка від старшого оперуповноваженого Анатолія Савіна до керівника одного з управлінь ДБР Сергія Житника. Він оприлюднив і фото цього документа, де слідчий аргументує необхідність арешту та вилучення з музею картин тим, що «виходячи з характеру та поведінки осіб, у володінні яких на даний час перебуває вказане майно… можливе знищення майна, яке має доказове значення в кримінальному провадженні".

В Указі Володимира Зеленського серед нагороджених співробітників ДБР фігурує полковник ДБР Житник Сергій Юрійович. Йому Зеленський віддячив за службу орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Ще один нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню – слідчий ДБР полковник Дмитро Павлій. Як відомо, 2 липня Державне бюро розслідувань оголосило підозру ексзаступнику міністра оборони – генералу Ігорю Павловському та очільнику заводу “Кузня на Рибальському” Валерію Шандрі. Підозру бойовому генералу Павловському готував саме Павлій. Слідчий Павлій також клопотав при розгляді справи Павловського про відвід судді.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...