Засновник Blackwater разом з проросійськими партнерами хотів створити в Україні ПВК і взяти під контроль авіаційно-космічну галузь, - Time

Ерік Прінс, американський бізнесмен і колишній військовий (flickr.com/Sonya Fay)

Американський бізнесмен, колишній офіцер ВМС США і засновник приватної військової компанії Academi (Blackwater Worldwide) Ерік Прінс хотів створити в Україні ПВК, побудувати завод з виробництва боєприпасів і об'єднати провідні авіаційні та аерокосмічні компанії України в консорціум. Це відбувалося минулого року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Time.

Згідно з планом, датованим червнем 2020 року, Прінс і його партнери запропонували Україні кілька угод.

"Одна з пропозицій - створити нову приватну військову компанію, яка буде залучати персонал з числа ветеранів війни на сході України. Друга угода передбачає будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів в Україні. А третя - об'єднає провідні авіаційні та аерокосмічні компанії України в консорціум, який зможе конкурувати з "такими, як Boeing і Airbus"", - пише видання.

Однак угоди так і не були реалізовані, оскільки в них засумнівалися українські чиновники.

Особливу тривогу викликав вибір Прінсем союзників у Києві - двох людей, пов'язаних з Росією.

"Це Андрій Артеменко, який у 2017 році запропонував адміністрації Трампа "мирний план" війни на Україні, що передбачає способи скасування санкцій США проти Росії. Іншим союзником Прінса в Києві був Андрій Деркач, український депутат, якого США звинуватили в тому, що він "активний російський агент", - йдеться в повідомленні видання.

Видання пояснює, що ці дані засновані на інтерв'ю з сімома джерелами, включаючи нинішніх і колишніх офіційних осіб США і України, а також людей, які працювали безпосередньо з Прінсем, намагаючись реалізувати його устремління в Україні.

"Ці бізнес-плани, про які раніше не повідомлялося, були підтверджені чотирма джерелами з обох сторін переговорів, всі з яких згадали, що зустрічалися особисто з Прінсем в минулому році для їх обговорення", - пише Time.


Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...