Застосовували в Сирії: Братчук пояснив, чому РФ почала бити по Одещині ракетами "Онікс"

Окупаційні війська РФ стали застосовувати для ударів по Одещині радянські надзвукові протикорабельні ракети "Онікс". Вони мають досить високу швидкість і мало помітні для ППО. Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Він нагадав, що Росія застосовувала "Онікси" в Сирії, передають Патріоти України.

"Є сумний досвід застосування ракет "Онікс" у Сирії, і той генерал (Олександр. – Ред.) Дворніков, який поки що живий і який керує війною Росії проти України, має досить сумнівне звання "сирійський м'ясник", – зазначив Братчук.

Наразі командування РФ вирішило застосовувати ці ракети для ударів по Україні. Це зумовлено їхніми певними технічними характеристиками, розповів речник ОВА.

За словами Братчука, ракети "Онікс" є досить ефективними, оскільки мають відносно високу швидкість і "є деякі труднощі, щоб сили ППО їх зафіксували і знищили".

"Хоча варто сказати, що наші зенітні підрозділи навчилися навіть при тих засобах ураження, що в них є, збивати такі ракети. На жаль, звичайно, це не стовідсотково, але немає в світі жодної системи, яка стовідсотково знищує ракети взагалі", – пояснив Сергій Братчук.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...