"Заткнуть за пазуху" турецькі "Байрактари": У Росії випробовують ударний БПЛА "Охотник" з ракетним озброєнням

«Охотник», розробка якого ведеться з 2012 року, створюється за схемою «літаюче крило»

Перспективний безпілотний літальний апарат C-70 «Охотник» пройшов перші випробування з ракетним озброєнням. Про це повідомляє російське видання «РИА Новости» з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі РФ, зазначають Патріоти України.

Випробування апарату в варіанті винищувача-перехоплювача проводилися на полігоні Ашулук в Астраханській області.

Під час льотних випробувань з озброєнням, на апарат були підвішені функціональні імітатори ракет класу «повітря-повітря». Вони дозволяють перевірити роботу бортових систем управління озброєнням на безпілотник.

За планами розробників, БПЛА буде використовуватися для ударів по об’єктах противника без заходу в зону дії його систем протиповітряної оборони пілотованих літаків.

Апарат зможе нести у внутрішніх відсіках озброєння ракети та авіабомби загальною масою до 2,8 тонни.

Злітна маса безпілотника становить 20 тонн. За непідтвердженими даними, дальність польоту російського апарату має скласти близько 6000 кілометрів. А максимальна швидкість має скласти до 1000 кілометрів на годину.

У 2019 році «Охотник» і перспективний винищувач Су-57 здійснили перший спільний політ, тривалість якого склала близько 30 хвилин.

Під час цих випробувань С-70 в повністю автономному режимі вилетів в зону чергування, заздалегідь визначену оператором.

Після цього апарат почав обмін даними з винищувачем Су-57, що знаходиться за межами району чергування «Охотника».

Під час польоту винищувач використовував «Охотник» для розширення свого радіолокаційного поля та отримання даних цілевказівки.

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...