"Збирають навіть звичайні звіти про прильоти": Експерт розповів про активність хакерів РФ (відео)

Наразі російських хакерів, які перебувають на утриманні та під контролем ГРУ і військової розвідки РФ, дуже цікавить уся інформація і статистика по Україні, а також кроки нашої країни, щодо санкційного тиску на Росію. Про це YouTube-каналу Держспецзв'язку розповів фахівець Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA Назар Тимошик, передають Патріоти України.

Наразі російських хакерів цікавить активність України у сфері міжнародних санкцій проти Росії. Вони хочуть знати, які кроки зробить Україна в цьому аспекті.

"Вони хочуть знати, що Україні відомо про російський бізнес, схеми або сірий імпорт, а також темні шляхи обходу санкцій, щоб встигнути підготуватися до захисту від них", — каже Назар Тимошик.

Звісно окупантів дуже цікавить, як готується Україна до можливих провокацій на Запорізькій АЕС з боку Росії. Так само їм цікаві секретні дані та звіти про наслідки удару Росії по Каховській ГЕС.

"Їх навіть цікавлять чергові звіти чиновників щодо прильотів у той чи інший об'єкт. Зламавши пошту, хакери можуть подивитися ці звіти та збирати для ГРУ РФ статистику про успішність запусків дронів і ракет", — зазначає Назар.

За словами експерта, ще до початку великомасштабного вторгнення українські кіберфахівці зазначали, що ще з літа 2021 року російські хакери, керовані спецслужбами РФ, уже намагалися розгортати свою активність на ключових об'єктах української інфраструктури. У разі успішних вторгнень вони не завдавали шкоди, а залишали "закладки", щоб пізніше можна було проникнути в систему. А 24 лютого вони почали активно діяти.

Згідно з дослідженням Агентства з кібербезпеки США, підконтрольні російському Міноборони хакери атакували мобільні пристрої українських військовослужбовців, намагаючись викрасти конфіденційну бойову інформацію, яка може допомогти окупантам у війні проти України.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...