Збирав відомості про українські ракетні комплекси: СБУ затримала агента ФСБ (відео)

Агента затримали 6 травня, коли він намагався передати месенджером представникам російської спецслужби секретну технічну документацію.

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російської ФСБ, який збирав відомості про військові розробки у ракетобудівній галузі. Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають Патріоти України.

Як встановили співробітники спецслужби, житель Луганської області за завданням росіян встановив контакти з українськими військовими в районі проведення ООС, у яких був доступ до відповідної документації. За передачу відомостей, які цікавлять ФСБ, агент запропонував військовим матеріальну винагороду, ті, в свою чергу, повідомили про це в СБУ.

Агента затримали 6 травня, коли він намагався передати месенджером представникам російської спецслужби секретну технічну документацію про сучасний ракетний комплекс. Як зазначають експерти, інформація, яка могла потрапити до росіян, містить відомості, що становлять державну таємницю України. Їх розголошення могло завдати істотної шкоди обороноздатності країни.

Затриманому агенту повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...