"Збивати їх фактично нереально": У ЗСУ назвали головну загрозу від іранських балістичних ракет

Основна загроза іранських балістичних ракет Fateh-110 та Zolfaghar, якими Росія може атакувати Україну, полягає у їхній високій швидкості. Українські військові не мають ефективних засобів боротьби проти них, але протидіяти можна. Про це повідомив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

Він наголосив, що загроза не нова, з аналогічною Україна зіткнулася у перші дні війни, коли Росія атакувала балістичними ракетами "Іскандер-М" та "Точками У".

Речник Повітряних сил пояснив, що наразі через дефіцит балістичних ракет держава-терорист Росія звернулася до Ірану, який погодився "допомогти". Тип ракет, які тепер отримає РФ, є більш небезпечним, ніж ті, якими окупанти раніше обстрілювали Україну.

"Проти балістичних ракет, на жаль, немає в нас ефективного захисту. Це балістика, вона летить фактично з космосу, летить на величезній швидкості вниз. Збивати їх фактично нереально, але протидіяти можна", – пояснив Ігнат.

Він наголосив, що найбільш ефективним способом є знищення цих ракет там, звідки їх запускають. "А це дальність ракет 300 і 700 км. Тому різні методи впливу, "бавовни" є, їх ніхто не скасовував", – зазначив спікер Повітряних сил, водночас закликавши українців дотримуватися сигналів повітряної тривоги та дослуховуватися до офіційних рекомендацій.

Нагадаємо: раніше CNN, посилаючись на анонімні джерела, повідомило, що Іран готується передати Росії нову партію озброєння для війни проти України. Загалом планується відправити близько 1000 одиниць зброї, зокрема балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля" та ударні безпілотники. Точні терміни наразі невідомі, але це має відбутися до кінця року.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...