"Зеленський буде пропонувати для інавгурації 19 травня, а Рада - як проголосує, так проголосує", - Соня Кошкіна

Сторона Володимира Зеленського таки запропонувала провести інавгурацію 19 травня. А найближче засідання парламенту відбудеться 14 травня. За такий короткий термін буде складно підготуватися.

Соня Кошкіна. Фото: 24 канал.

Шеф-редактор видання Лівий берег Соня Кошкіна розставила крапки над "і" за підсумками зустрічі новообраного президента Володимира Зеленського з депутатами і керівництвом Верховної Ради. Про це вона написала у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

"Тут мережею почали розповзатися чутки, ніби спочатку Зе погоджувався на двадцять восьме і навіть на перше червня (щоб на свята), але потім Богдан (адвокат Зеленського і Коломойського - ред.) йому щось шепнув, він нібито різко передумав і почав обстоювати 19-го. Навіть, мовляв, розпуском пригрозив. Насправді відбувалося не так", - пише Кошкіна.

За її словами, дискусія була спокійна, без скандалів. Сторона Зеленського таки запропонувала провести інавгурацію 19 травня. А найближче засідання парламенту з цього питання відбудеться 14 травня. Кошкіна підкреслює, що за такий термін складно підготуватися до інавгурації буде.

"Саме тому Андрій Парубій озвучив ідею про 28 або може навіть 1 (червня). Ідею почали обговорювати - категоричного спротиву Зе вона не викликала, Богдан йому свій телефон не показував", - продовжила Кошкіна, додавши, що одним з акцентів підготовки є організація візитів іноземних делегацій. За її словами, чим більше їх буде, чим вище представництво, тим краще. Так, існує велика ймовірність приїзду американських гостей дуже високого рівня.

"Словом, сиділи, обговорювали, все начебто ок, як тут Олег Березюк - ні з того, ні з сього (як це зазвичай з ним буває): "ось, новообраний президент сказав дев'ятнадцятого, так давайте знову розглянемо цю дату", - розповідає журналістка, підкреслюючи, що після цього, в Раді знову почалося обговорення дати по колу.

"Якщо ви вже вирішили пробувати розпуск і 19-го, то скажіть як є. Ми ж не проти розпуску. Просто щоб розуміти і в кішки-мишки не грати", - процитувала Кошкіна главу парламенту Андрія Парубія.

Примітно, що конкретної відповіді з цього приводу Зеленський не дав. "Коли десяте коло обговорення дати змінилося двадцятим, зійшлися на тому, що Зе буде пропонувати таки 19, а ВР як проголосує, так і проголосує. Без напрягів і конфронтації", - резюмувала Кошкіна.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...