Зеленський назвав три основні речі, які допоможуть Україні перемогти Росію

Президент України Володимир Зеленський назвав три основні речі, які допоможуть нашій країні здобути перемогу над Росією та захистити свою свободу та свободу усього світу. За словами глави української держави, це зброя для ЗСУ, санкції проти країни-агресорки та фінансова підтримка. Про це політик сказав під час своєї промови до країн Великої сімки у неділю, 8 травня, повідомила пресслужба ОП в Telegram передають Патріоти України.

Він подякував світовим лідерам за надану нам допомогу і закликав їх не зупинятися на цьому (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки). "Перше – це зброя. Я вдячний вам за оборонну допомогу, що ми вже отримали, Бо як і у час Другої світової війни, сьогодні доля свободи вирішується саме на полі бою. Отже, Україна, має отримати всю ту зброю і все те оборонне обладнання, яке дозволить перемогти тиранію", – сказав політик.За словами Зеленського, якби Україна мала таку зброю раніше, то вдалося би зберігти тисячі життів.

Другий крок – це нові економічні обмеження проти Москви. Президент нагадав, що війна все же триває, тому санкції мають бути посилені."Друге – це санкції. Україна завжди буда вдячна вам за безпрецендентні санкції в інтересах миру, але війна все ще триває. Спеціальна міжнародна група експертів, під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака розробила План дій, щодо посилення санкцій проти Росії за цю війну. Потрібно його реалізувати. Жодних експортних операцій з Росією, поки вона використовує отримує ці кошти на руйнування свободу в Європі", – сказав він.

Зеленський додав, що демократичний світ має бути принциповим у питанні захисту самого себе. Третій важливий пункт, що наблизить нашу перемогу, за його словами, це фінансова підтримка України зараз і відновлення після війни. "Так само як після Другої світової війни, План Маршалла відіграв історичну роль у відбудові Європи та створенні нових умов для розвитку і зростання, потрібен схожий План зараз. Щоб світ побачив, що свобода перемагає не тільки на полі бою, але й у житті", – підкреслив глава держави.

За його словами, поки війна триває, Україна потребує щомісячно підтримки на рівні від 5 до 7 мільярдів доларів, а коли війна завершиться, потрібно буде відновлювати зруйноване Росією на понад 600 мільярдів доларів. На переконання президента, фінансова допомога Україні і допомога з післявоєнною відбудовою – це недопущення значно більших втрат вільного світу у майбутньому.

"Росія хоче піти далі в Європу, і всі потенційні агресори світу, які також хочуть зруйнувати життя сусідів, дивляться – дивляться саме зараз чи вдасться Росії та чи зможуть вони повторити. Маємо так організувати роботу по відбудові України після війни, щоб можна було застосувати найкращий досвід демократичних країн і зробити це з максимальною ефективністю", – сказав він.

Зеленський зазначив, що влада пропонує друзям України долучитись до відбудови, взявши шефство – над областями, містами чи галузями країни, які постраждали від війни, які зруйновані.

"Наприклад, вже запропонували Британії взяти шефство над відновленням деокупованої Київської області. І саме сьогодні – враховуючи головування Німеччини в Групі семи – я пропоную застосувати також і той формат співпраці, який показав свою ефективність при обʼєднанні Німецької держави. Коли чітко закріплено – хто залучений до відновлення й реінтеграції до нормального життя кожного регіону, кожного міста, кожної громади – це гарантує ефективність. Така співпраця посилить економічні і технологічні звʼязки в Європі і буде вигідною не тільки нашій країні, але й вашим державам, вашим регіонам і вашим компаніям", – додав він.

Нагадаємо, що лідери Великої сімки (G7) 8 травня провели спеціальне засідання. За підсумками саміту політики заявили: Росія порушила безліч міжнародних норм у своїй неспровокованій війні проти суверенної країни – зокрема Статут ООН, який був створений після Другої світової, щоб вберегти майбутні покоління від лих війни. І Володимир Путін, і його пособники – як Олександр Лукашенко – мають відповісти за злочини.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...