Зеленський оглянув F-16, які отримає Україна, та мав аудієнцію у короля

Володимир Зеленський на авіабазі в Бельгії

В межах візиту до Бельгії президент Володимир Зеленський відвідав авіабазу, де розміщено винищувачі F-16, які ця країна передасть Україні. Про це повідомив бельгійський прем’єр-міністр Александер де Кроо в соцмережі Х у вівторок, 28 травня.

"Російські загарбники продовжують щодня вбивати українців. Шановний Володимире Зеленський, ці F-16 будуть вашими, щоб допомогти вам захистити своїх громадян", – написав він.

Де Кроо зазначив, що Україна "може дати відсіч Росії лише, коли матиме більше кращої зброї, яка постачатиметься швидше".

Далі голова Української держави попрямував на зустріч з королем Бельгії

Зеленський під час аудієнції у Короля бельгійців Філіпа

Під час аудієнцію у Його Величності Короля Філіпа президент Зеленський подякував Бельгії та бельгійському народові за вагому всебічну підтримку України та українців від початку повномасштабного російського вторгнення.

"Український народ завжди пам’ятатиме ваші відкриті серця. Дякуємо Бельгії за всю необхідну підтримку, а також надання тимчасового захисту для майже 80 тисяч українців", - наголосив Володимир Зеленський.

Сторони обговорили перший Глобальний саміт миру, метою якого є встановлення справедливого миру в Україні. Президент поінформував бельгійського монарха про бачення та очікування України від Саміту.

Голови держав обговорили гуманітарну ситуацію та шляхи її покращення. Президент запросив Його Величність Короля та Її Величність Королеву бельгійців відвідати Україну у зручний для них час.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...