Зеленський розповів, яким має бути кінець війни в Україні, і назвав головний виклик після перемоги

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перемога у війні настане не тоді, коли всі українські землі буде деокуповано, а коли на них повернеться справедливість. Також глава держави наголосив, що покарання країни-агресора Росії за геноцидну політику проти України означатиме кінець війни, передають Патріоти України.

При цьому президент наголосив, що навіть після цього на Україну чекає складний виклик. Про це Зеленський розповів у інтерв'ю виданню NV.

За словами президента, для деяких громадян України кінець війни вже настав, але для більшості перемога – це визволення всіх територій країни від російських окупантів. Також Зеленський додав, що РФ має понести відповідальність за воєнні злочини проти України.

"У декого кінець війни вже настав. Коли бачиш, як жваво живуть сьогодні вулиці багатьох міст, включно зі столицею. А для когось перемога — це те, що не дали повністю окупувати державу. Для більшості, я впевнений, перемога — це відновлення нашої територіальної цілісності. Але насправді, мені здається, перемога — це коли буде не тільки наша земля, і не тільки повернення усіх людей, а саме повернення справедливості на цю територію. І покарання Росії за таку геноцидну політику проти України", – сказав Зеленський.

Також президент наголосив, що кожен українець відіграв свою роль у тому, щоб країна об'єдналася. Однак це було об'єднання у боротьбі з ворогом, але коли війна завершиться важливо не втратити цю цілісність і, отже, державу.

"Коли немає війни, то не втратити це єднання, не втратити цілісність, а значить, не втратити державу — це буде найбільший виклик. Ось що нам треба робити. Не втратити нашу державу після перемоги", – пояснив президент.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...