Зеленський таки позбавляється найрозумнішої та найдосвіченішої людини своєї команди: "Слуги" кажуть, що голосів за відставку спікера ВР уже вистачає, - ЗМІ

Перекличка відбудеться в Трускавці

Крім власне монокоаліції, за відставку Разумкова можуть проголосувати представники "Довіри", а також частково фракція "Голос" та група "За майбутнє". Питання відставки Разумкова розглядатиметься на нараді у Трускавці. Про цеповідомляє УНІАН із посиланням на свої джерела у "Слузі народу", зазначають Патріоти України.

"Я думаю, що питання Разумкова буде винесено у Трускавці. З вірогідністю у 90%", – розповіло джерело видання у монокоаліції.

Нагадаємо, нещодавно Разумков прокоментував чутки про свою відставку і сказав, чи є життя після Ради. Він повідомив, що сам іти з посади не планує, а також наголосив, що не отримував від нардепів підписні листи для збору голосів на власне звільнення.

Довідка: 18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Водночас спікер Ради заявив, що відкликати його з посади може лише парламент, оскільки для цього є спеціальна процедура. Разумков повідомив, що станом на тепер така процедура запущена не була, і ніхто з народних депутатів не звертався до нього з такою пропозицією.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги здебільшого і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошують, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...