Зеленський терміново звернувся до українців через відкриття ринку землі (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні українці не є повноцінними власниками своєї землі, як це записано в Конституції, передають Патріоти України.

Причина в тому, що держава не дала їм можливості володіти нею. "Держава не створила можливості працювати на своїй землі. Українці не можуть продавати або купувати ділянки сільськогосподарського призначення", – сказав Зеленський. За його словами, громадяни України позбавлені цього права так само, як жителі Північної Кореї, Венесуели, Таджикистану, Куби та Конго. Тоді як у Польщі, Білорусі, США, Німеччині, Італії, Ізраїлі, Китаї ринок землі є.

"Є різні моделі цього ринку. Наприклад, коли іноземці можуть або не можуть купувати землю. Але сам ринок існує. Фермери можуть брати кредити під землю, розширювати своє господарство, залучати інвестиції", – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що скоро Верховна Рада розглядатиме питання відкриття ринку землі. За його словами, останні 20 цим питанням в Україні маніпулюють, а "старі" політики насаджують міфи про те, що робити цього не можна. "Можливо, вони лобіюють чиїсь інтереси? Інтереси тих, кому вигідно, щоб українці не володіли землею?", – сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що ця тема дуже чутлива, а тому запропонував вирішувати його спільно. "Було прийнято рішення: між першим і другим читанням до чинного проекту закону будуть внесені правки, згідно з якими право купувати і продавати землю матимуть тільки українські громадяни і українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі лише в разі, якщо на це буде дано згоду народу України. Відповідний пункт буде міститись законі", – сказав Зеленський.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...