"Зеленський закликає розібратися, хто стояв за подіями в Одесі. Так це всі знають", - Ірина Геращенко

У вересні і грудні 2019 року президент Зеленський обміняв моряків, яких Путін був зобов'язаний звільнити за рішенням Міжнародного трибуналу з морського права, на осіб, причетних до терактів в Одесі.

Президент Володимир Зеленський повторює тези російської пропаганди про трагедію в Одесі 2 травня 2014 року. Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, інформують Патріоти України.

"Ідеологічні та політичні цілі тих, хто в травні 2014 року планував заколот в Одесі, відомі всім, окрім Зеленського. Це - створення "Одеської народної республіки", захоплення Бессарабії, цілковите відмежування України від виходу до Чорного моря. Тоді ж, у травні 2014-го, Путін, якому Зеленський любить заглядати в очі, на брифінгу для іноземних журналістів розповідав про "історичну Новоросію", до якої, за його версією, належали Донецька, Луганська, Миколаєвська, Херсонська, Харківська, Запоріжська, Дніпропетровська й Одеська області", - нагадує Геращенко про події шестирічної давності.

"Зеленський закликає розібратися, хто стояв за подіями в Одесі. Так це всі знають. Росія. Росія стояла за анексією Криму, війною на Донбасі, спробою захопити Одесу, Харків, Дніпро. Це вона планувала відчленування цих українських регіонів", - зазначає Ірина Геращенко.

Вона також нагадала, що у вересні і грудні 2019 року Зеленський обміняв моряків, яких Путін був зобов'язаний звільнити за рішенням Міжнародного трибуналу з морського права, на осіб, причетних до терактів в Одесі. "Відповідь на запитання, навіщо вони Москві, очевидна: щоб сховати кінці у воду", - переконана Ірина Геращенко.

"На шосту річницю анексії Криму відосика від Зеленського із зверненням до окупованого півострова не було. Непомітно для влади минула ця дата, щоб не дратувати Путіна, якому ще в очі заглядати. А там теж, до речі, були вбиті російськими окупантами перші українці і кримські татари - жертви Путіна", - зазначає співголова фракції "Європейська Солідарність".

Ірина Геращенко подякувала патріотам, які зупинили кривавий сценарій російських спецслужб в Одесі. "Розумію, Зеленський у травні 2014-го був на корпоративах, а його найближчі соратники тужили за ПР. Але зараз хоч хтось у його фракції, хто кричить, що був на Майдані, може, ви поінформуєте Зеленського про новітні трагічні сторінки нашої історіі. Щоб він не вивчав її за лекалами Кремля", - резюмує Ірина Геращенко.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...