Згадуючи "Кузю" Путіна: Загорілося і затонуло найбільше судно ВМС Ірану (відео)

Найбільше судно ВМС Ірану Kharg загорілося і затонуло

Біля берегів Ірану загорілося і затонуло судно Kharg, що було найбільшим у іранських Військово-морських силах, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що пожежа сталася на допоміжному судні Військово-морських сил Ірану 2 червня в Оманській затоці за нез’ясованих обставин. Вогонь спалахнув в одній з систем судна який виконував навчальну місію, змусивши екіпаж евакуюватися.

Після початку пожежі курсанти покинули корабель і направилися в порт Джаськ на півдні Ірану. Тоді пожежу на судні почали гасити фахівці з різних відомств, це тривало на протязі 20 годин, але їх зусилля не увінчалися успіхом. Незабаром судно затонуло. Даних про можливих загиблих і постраждалих не наводиться.

Судно, яке використовувалося для підтримки кораблів ВМС і навчання молодого поповнення кілька днів тому вирушило в міжнародні води.

Khark було побудоване у Великій Британії і спущене на воду в 1977 році. До ВМС Ірану воно надійшло в 1984 році.

Це судно одне з небагатьох в іранських Військово-морських силах, здатне забезпечити поповнення запасів для інших кораблів в морі. Він також може піднімати вантажі і має можливість приймати вертольоти.

У 2014-2016 роках судно пройшло модернізацію. В ході оновлення були замінені багато ключових вузлів, в тому числі парові турбіни, встановлені сучасні навігаційні системи.


"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...