"Жартувати не варто": Американський офіцер розповів, який сигнал США надіслали Росії

Перекидання в Європу американської авіаносної ударної групи на чолі з авіаносцем USS Gerald Ford стане серйозним попередженням для Росії, яка тероризує Україну та весь світ. Про це заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах, передають Патріоти України.

На запитання, який сигнал Штати надсилають Росії, американський офіцер відповів, що США займають "дедалі агресивнішу позицію", і це "в інтересах усього світу, не лише України".

"Потрібно бути абсолютним ідіотом, щоб не розуміти, що Росія — країна-терорист, вона не може перемогти Україну на полі бою, і вже досить давно перейшла на терористичні акції проти України, проти мирного населення, проти інфраструктури... Росія також вважає, що якщо вона погрожуватиме ядерною бомбою, не подаючи енергію в Європу або погрожуючи голодом в Африці та в Азії, не допускаючи туди українське зерно та кукурудзу, то таким чином може змусити весь світ та Україну до переговорів чи здачі", — зазначив він.

Як наголосив Табах, "коли виходить наша ударна авіанесуча військово-морська група — це ціла армада, з якою жартувати не варто..."

"Тому я думаю, що туди підійшли — мовляв, Росія, хочете ви брати участь чи ні (у "зерновій угоді" — ред.), проводитимете теракти чи ні, ми будемо поряд і стежитимемо, щоб ви себе так не поводили. Тому що українці вам щоразу надирають дупу", — додав капітан першого рангу ВМС США у відставці.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...