"Жереб кинуто": Кіссінджер заявив, що до України потрібно ставитися як до члена НАТО

Колишній радник президента США з нацбезпеки Генрі Кісінджер заявив, що після повномасштабного вторгнення РФ до України слід ставитися як до члена НАТО. За його словами, розв'язана російським диктатором Володимиром Путіним війна визначила точку неповернення, передають Патріоти України.

Він зізнався, що до війни найкращим варіантом для України вважав роль своєрідного буфера між Заходом і Росією. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

Кісінджер заявив, що вважав раніше помилкою Північноатлантичного альянсу сигналізувати Україні, що вона може зрештою приєднатися до НАТО. На його думку, Україні варто було зберігати нейтралітет.

"Я був за цілковиту незалежність України, але вважав, що найкращою її роллю буде щось на кшталт Фінляндії", – заявив американський ексчиновник.

Однак Кісінджер наголосив: коли Росія ввела війська в Україну, було "кинуто жереб", який докорінно змінив ситуацію. Колишній радник президента США заявив, що після того, що сталося, західні країни мають сприймати Україну як частину Північноатлантичного альянсу.

"Тепер я вважаю, так чи інак, формально чи ні, до України після цього потрібно ставитись як до члена НАТО", – зазначив Кісінджер.

Раніше Генрі Кісінджер заявив, що є три варіанти припинення війни, за одним із яких Росія зможе "завоювати 20% української території", нібито разом із більшою частиною Донбасу та смугою вздовж Чорного моря.

Нагадаємо, на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Кісінджер натякнув на компроміс із Росією, який нібито має запропонувати Україна "заради припинення війни та відчуження Москви" – віддати частину територій. Цей його вислів спричинив резонанс у міжнародному співтоваристві. З обуренням відреагував на нього президент України Володимир Зеленський, заявивши, що літній дипломат переплутав 2022 рік із 1938-м.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...