Жертви вимагають репарацій: У Британії вперше у світі подали до суду на ПВК "Вагнер"

У Великій Британії юридична фірма McCue Jury and Partners подала до суду на ПВК "Вагнер" від імені українців, які були змушені виїхати за кордон через війну Росії проти України. Про це повідомляє видання iNews, передають Патріоти України.

У юридичній компанії вважають, що активи ПВК можуть бути направлені для виплат репарацій жертвам злочинів, скоєних "вагнерівцями" в Україні.

"Це перший випадок у світі, коли на "Вагнер" та їм подібних подали до суду їхні жертви", – наголосив старший партнер фірми Джейсон МакКью під час свого виступу в парламентському комітеті із закордонних справ.

За словами юриста, докази участі ПВК "Вагнер" у "змові з використанням незаконних засобів з метою терору для полегшення незаконного вторгнення в Україну" буде представлено у Високому суді Лондона.

Зазначається, що розслідування британського парламентського комітету здебільшого стосується ролі "вагнерівців" у повномасштабній війні Росії проти України. Проте в його рамках також вивчать використання Росією найманців у країнах Близькомого Сходу, Африки та Південної Америки.

Відомо, що бойовиків ПВК "Вагнер" звинувачують у звірствах і грубих порушеннях прав людини. Зокрема, йдеться про масові страти, незаконні затримання, тортури людей під час допитів і насильницьке переміщення цивільних осіб.

У юридичній фірмі також заявили, що главарю ПВК "Вагнер" Євгенію Пригожину надіслали листа, в якому його, "вагнерівців" та президента РФ Володимира Путіна звинувачують у навмисному заподіянні страждань народу України та веденні незаконної війни за допомогою тероризму.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...