"Жест доброї волі": На Херсонщині окупанти "демілітаризували" свій власний вертоліт Ка-52

За минулу добу три російських вертольота Ка-52 у Херсонській області планували атакувати підрозділи Збройних сил України, але завдали удару по своїх. Про це повідомляє Оперативне командування Південь, передають Патріоти України.

Як зазначається, опівдні три вертольоти Ка-52 в районі Ольгиного маюли намір атакувати підрозділи захисників України. На зворотному шляху були атаковані засобами протиповітряної оборони російських військ.

"Таким чином, ворог черговим жестом доброї волі позбавив себе одного ударного Ка-52", - йдеться e повідомленні. Втрат з українського боку немає.

"Російська ППО ніколи не відрізнялася точністю, тому загарбники збили всього один свій ударний Ка-52 з трьох. А шкода", - додали в Генштабі.

Довідка. Ка-52 "Алігатор" – багатоцільовий російський бойовий вертоліт, який може здійснювати розвідку місцевості, координацію дій групи бойових вертольотів тощо. Гелікоптер може вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу, а також повітряні цілі на полі бою.

На озброєнні знаходиться:

  • гарматна установка з автоматичною гарматою 2А42 калібру 30 мм;
  • блоки некерованих авіаційних ракет (НАР) калібру 122 і 80 мм;
  • авіабомба.

За наявною у відкритих джерелах інформації, в РФ було виготовлено 170 таких вертольотів. Їхня експлуатація почалася з 2008 року.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...