Жінці відірвало стопу російською міною під час нелегального переходу лінії розмежування на Донеччині (фото 16+)

РФ у порушення конвенції про заборону протипіхотних мін масово встановлює їх на Донбасі.

14 травня під час спроби пройти з окупованих територій через лінію розмежування на міні російського виробництва підірвалася громадянка України. Про це в Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ. Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Він зазначив: "НП на фронті ООС. Сьогодні на позиції українських військ у районі Новотроїцького вибралася поранена жінка, громадянка України. Вона хотіла пройти стежкою повз сусідній пункт пропуску, але переходячи лінію фронту підірвалася на міні - судячи з відірваної стопи, це знову російська міна ПМН-2, яку РФ у порушення конвенції про заборону протипіхотних мін масово встановлює на Донбасі.

Українські війська міни ПМН-2 не ставлять. Особу жінки та обставини її появи на наших позиціях встановлено, фото зроблено відразу після того, як її витягли, було незрозуміло, навіщо вона там з'явилася, тому зав'язали очі. Українські воїни надали допомогу, її не затримали, доставили в лікарню. Буде жити. На жаль, російська міна назавжди позбавила її стопи".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...