"Жодна не перебуває там примусово": Ганна Маляр розповіла, скільки жінок-військових зараз знаходяться на передовій

Наразі у чоловіків та жінок є рівні права у доступі до військової служби. Багато українок з 24 лютого захищають нашу державу в лавах ЗСУ. Про це в ефірі національного телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляють Патріоти України.

Маляр розповіла, скільки українок боронять державу

За словами заступниці міністра, ті жінки, які є мотивованими, хочуть служити та мобілізовуватися, можуть це зробити. "Тобто вони пішли, встали самі на облік і мобілізувалися. Це не було зроблено примусово. На сьогодні на передньому краї – приблизно 5 тисяч жінок, а взагалі в Збройних Силах є понад 30 тисяч жінок. Так от, на фронті в нас немає жодної жінки, яка б там перебувала примусово", – наголосила Маляр.

Вона додала, що реальність вносить свої корективи в добровільне становлення жінок на військовий облік. "З 24 лютого стало очевидним, що хтось в сім'ї повинен бути виїзним для того, щоб можна було вивезти дітей з-під ракетних обстрілів. Багато дітей вивозять за кордон. Тому, дійсно, якщо в родині будуть двоє військовозобов'язаних батьків, то по суті ми не дамо виконати їм батьківський обов'язок захистити дитину і вивезти", – зауважила заступниця міністра.

Тому, за її словами, держава мусить в цій ситуації гарантувати, що хоча б один з батьків буде виїзним. Через це відбувається певне послаблення, адже для жінок певних професій і справді встановили обов'язковий військовий облік.


Джерело: 24 канал

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...