"Жодна російська машина не вʼїде до Польщі": Міністр нагадав про заборону

Від 17 вересня 2023 року в Польщі діятиме заборона на в'їзд автомобілів із російськими номерами. Про це нагадав міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський, передають Патріоти України.

"Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської Комісії щодо заборони в'їзду автомобілів, зареєстрованих у Росії, до ЄС, я хотів би повідомити, що ця заборона на польському кордоні діятиме від завтрашнього дня і набуде чинності сьогодні опівночі", — зазначив Камінський.

"Жодна російська машина не вʼїде до Польщі. Пані та панове, це стосується всіх автомобілів — як комерційних, так і приватних, незалежно від того, чи є людина, яка ним керує, або власник авто громадянином росії чи громадянином іншої країни", — пояснив міністр і наголосив, що автомобіль, зареєстрований у Росії, не має права вʼїжджати до Польщі.

Що відомо про заборону

Країни Балтії заборонили вʼїзд на свою територію авто з російськими номерами, виконавши рекомендації Єврокомісії.

8 вересня Європейська комісія продовжила санкції проти Росії та додала до них нові обмеження. У документі йдеться, що якщо росіяни вʼїжджають на автотранспорті з номером РФ, то це буде нелегальним імпортом за нормативами ЄС. Тому країни матимуть право конфіскувати машини, смартфони, іншу техніку та цінні речі в тих, хто порушить цю заборону.

Згодом Єврокомісія помʼякшила обмеження: авто залишаються під забороною, а от щодо вилучення особистих речей, які "викликають несуттєве занепокоєння з погляду обходу санкцій", митники мають діяти "пропорційно та розумно". У зміненому тексті вже не йшлося про телефони, ноутбуки тощо.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...