"Жодне карликове падло не може забрати нашу незалежність": Як українські військові вітали рідну країну (відео)

24 серпня бійці привітали рідну державу з 30-ю річницею незалежності. Звернення українських військових опубліковані в соцмережах. Так морпіхи 503 окремого батальйону привітали Україну з ювілеєм незалежності прямо з окопів і барикад, зазначають Патріоти України.

“Восьмий рік кується вона тут, на сході України. Всі ми з побратимами тут, щоб жодне маленьке карликове падло з синдромом Наполеона не могло забрати нашу незалежність”, – підкреслив один з морпіхів.

Військові 10 гірничо-штурмової бригади на честь свята зняли зворушливі ролики про військових на передовій та їхні долі. Бійці зазначили, що Донбас завжди був, є і буде українським і вони готові стати на коліна тільки для того, щоб зав’язати берці. До країни звернулися з привітаннями військові з різних регіонів – з Прикарпаття, Донбасу, Київської, Рівненської, Одеської областей, Львова, Криму, Чернігова, Закарпаття, Волині та Сумщини.

Бійці 93 окремої механізованої бригади Холодний Яр у привітанні з передової поділилися роздумами про те, що таке 30 років. Кожен із них розповів, скільки йому років і чого б вони хотіли досягти в 30. Також досвідом поділилися ті, хто старше 30 років. Військові впевнені, що Україна вже зміцніла як вільна держава і далі на неї чекає тільки найкраще.

Командувач Об’єднаних сил Олександр Павлюк також привітав нашу країну з передової.

“Сьогодні за нашу свободу доводиться боротися. 8-й рік поспіль ми зі зброєю в руках відстоюємо нашу незалежність, щоб жити у вільній європейській країні. На жаль, багато наших побратимів віддали своє життя в цій боротьбі. Я низько схиляю голову перед їхнім подвигом. Поки ми пам’ятаємо їх – вони з нами поруч, борються разом з нами”, – сказав Павлюк.

Він додав, що вірить в український народ і в ЗСУ і побажав мирного неба над головою після нашої перемоги у війні.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-майор Валерій Залужний у привітанні згадав тих, хто віддав найдорожче заради незалежності – життя. Він звернувся до рідних і близьких полеглих героїв і висловив свою повагу. Українців же закликав пам’ятати про високу ціну незалежності і вірити в правду.

“Віддати життя за свою державу, пожертвувати здоров’ям, піти на свідомий ризик заради Батьківщини, – на це в усі часи, у всіх країнах здатна невелика частина суспільства. Я гордий тим, що в ЗСУ саме такі люди”, – заявив Залужний.

Начальник Головного командного центру ЗСУ Ігор Луньов зазначив, що 24 серпня 1991 року – день, який є золотою сторінкою нашої біографії.

“Ця видатна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, почала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного підйому”, – написав він.

Він побажав українцям, щоб їхні серця наповнювалися гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та злагоди, а плідна робота була надійною запорукою щасливого майбутнього.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський акцентував, що наші захисники за ці 7 років війни значно зміцніли. Поняття “Свобода” і “незалежність” стали не абстрактними, а омилися кров’ю героїв.

“З початком російської агресії ви як ніхто інші дізналися справжню ціну незалежності. Вона вписана в героїчний літопис кров’ю наших поранених і загиблих товаришів. Вірю, що ваша мужність і стійкість стане запорукою процвітання України. Ви – сіль української землі, хребет національної безпеки. Схиляємо голови перед героями, які віддали свої життя, і перед сім’ями, які втратили своїх рідних і близьких”, – сказав Сирський.

Командувач Об’єднаних сил союзників НАТО в Неаполі, командувач ВМС США в Європі та Африці адмірал Роберт Берк теж привітав Україну з 30 річницею незалежності.

“У 1991 році ваш народ відчайдушно боровся і заплатив високу ціну за свою свободу, право на власний шлях і власний вибір. Сьогодні Україна продовжує протистояти прямим загрозам її суверенітету і територіальної цілісності, але може покладатися на повну солідарність НАТО”, – сказав Берк.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...