Жодного разу не воювали переважною чисельністю: Мобілізація в Україні ледь покриває втрати, - Дикий

Екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів, що Україні не вистачає людей на фронті, а поточна мобілізація ледь покриває втрати на фронті. Про це він сказав в інтерв'ю Radio NV,передають Патріоти України.

Дикий наголосив, що технологічна перевага України не настільки велика, щоб лише нею компенсувати різницю у чисельності військ.

"Коли я спілкуюсь, приміром, із мінометниками, і мені хлопці кажуть: нам нарешті довезли стільки, скільки ще не було за цю війну (боєприпасів — ред.), і ми розносимо орківський опорник, а зайти на нього нікому, бо піхота скінчилася. … І, на жаль, подібні речі я чую, м’яко кажучи, це не якийсь один випадок, який мене сильно здивував", - розповів він.

Екскомандир роти батальйону Айдар також заявив, що поточна мобілізація в Україні , ледь-ледь покриває наші втрати на війні.

"Нам потрібна саме потужна хвиля мобілізації, аби хоча б один раз, уперше за війну, створити чисельну перевагу над ворогами. … Ми ще жодного разу не воювали переважною чисельністю, ми весь час воюємо в меншості", - пояснив він.

Євген Дикий пояснив, що, хоча в Україні мобілізовано близько мільйона людей – 800 тисяч ЗСУ та 200 тисяч інших збройних формувань, насправді безпосередньо на фронті перебувають значно менше за 400 тисяч окупантів, яких там сконцентрувала Росія.

"400 тисяч — це саме кількість орків у чотирьох окупованих областях, і все. Це реально воююча армія на фронті та її найближчий тил, у межах десятків кілометрів. У ті 400 тисяч не входить уся їхня логістика, всі їхні штаби, все їхнє тилове забезпечення. До речі, не входить жоден їхній поранений, бо їх одразу вивозять і вони далі в цю цифру не включаються. … А в нас мільйон – це всі, це і воююча армія на фронті, і весь північний кордон, де доводиться тримати чимало військ, і сотні тисяч поранених бійців, які лікуються, але не знімаються зі штатки, бо мають потім після лікування повернутися до своєї частини. Всі військові госпіталі, тилова логістика, всі склади і навіть військкомати — от це все наш мільйон. Це зовсім не те ж, що мільйон на фронті", - резюмував Євген Дикий.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...