"Жодних досягнень": Наступ на Авдіївку за всіма параметрами провалено, - експерт (відео)

Збройні сили Російської Федерації в районі Авдіївки не отримали здобутків. Противник на цій ділянці фронту зазнав величезних втрат - кілька тисяч військовослужбовців. Таку думку 19 жовтня висловив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що взагалі не бачить жодних досягнень з боку противника в районі Авдіївки, були тактичні просування біля Красногорівки.

"Конфігурація фронту в районі Авдіївки теоретично дозволяла окупантам здійснити оточення цього міста. Вони спробували це зробити, розпочавши наступальну операцію 10 жовтня. Але, порівняно з тими втратами, яких там зазнали, а це кілька тисяч військовослужбовців", — зазначив Попович.

Він вважає, що за всіма параметрами можна говорити про провал наступу ЗС РФ на Авдіївку, але не виключає подальших штурмів.

"Дивлячись на ситуацію, на вчорашній день, позавчорашній день я б констатував провал наступу армії РФ у районі Авдіївки практично за всіма параметрами. Цілком можливо, що вони намагатимуться там атакувати ще раз. Але дуже схоже на те, що все це перейшло в позиційну війну", — сказав військовий оглядач.

Ситуація, яка склалася в районі Авдіївки нагадує йому торішні події під Києвом та Вугледаром, коли російська армія зазнала поразки. І зараз противник нічого нового не показав під час цього наступу.

"Це саме те, як росіяни намагалися наступати торік, зокрема під Києвом, під Вугледаром тощо. Щільний артилерійський вогонь, спроба авіаційного впливу, а далі наступ колонами, частина танків наїхали на мінні поля, які були встановлені заздалегідь. Суттєва частина російської армії потрапила тоді під ризик дії української армії. Звичайно ж, і ці наступальні дії були припинені. І якщо вони намагатимуться повторити це ще раз, то просто-напросто вб’ють свої резерви, які в них ще залишилися", — резюмував Попович.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...