Жорсткий урок: Після зміни президента Захід перестав дотримуватися принципу "нічого про Україну без України"

Зміна влади в Україні стала зручним приводом відкинути формальності, які працювали за часів попереднього президента.

Після зміни влади в Україні західні союзники України не завжди діляться інформацією про переговори, де йдеться про нашу країну. Про це написав у своїй статті "Моряки" в обмін "на ПАРЄ: що ховається за публічним конфліктом Зеленського і Клімкіна" редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко, передають Патріоти України.

Журналіст нагадав, що у вирішенні питань, пов'язаних з Україною, західні політики не вели жодниих переговорів без присутності української сторони і особисто Петра Порошенка. "І на це погодилися всі наші партнери, включаючи німців, французів і американців. Київ знав про зміст усіх переговорів наших партнерів із Путіним і Лавровим і погоджував ключові сигнали, які на них звучали. Це обмежувало Захід в діях і, напевно, їм це не подобалося - але всі дотримувалися домовленостей", - пише Сидоренко.

Зараз, за президентства Володимира Зеленського, цей принцип "нічого про Україну без України" вже не є абсолютним, констатує редактор "Європейської правди". "Зміна влади в Україні стала зручним приводом відкинути формальності, які працювали за часів попереднього президента", - зазначає він.

Сергій Сидоренко вважає, що зараз вперше відбулися домовленості між Заходом і Кремлем про Україну "поза її спиною". Основною причиною того, що Україну вивели за межі переговорного процесу, журналіст називає байдужість Зеленського до зовнішньої політики. "Упродовж місяця при владі Володимир Зеленський зробив чимало, щоб довести всім - і дипломатам, і експертам, і суспільству - що він прагне бути першим в українській історії президентом, якому взагалі байдужа зовнішня політика. Незважаючи на те, що вона є однією з його основних функцій", - йдеться в статті редактора "Європейської правди".

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...