Журналісти розповіли, як Росія зганьбилася зі своїм "аналогом "Байрактара" (відео)

Росіяни лякають власним аналогом "Байрактара" - ударним безпілотником"Альтіус". У РФ навіть називають його своєю гордістю. У Міноборони РФ стверджують, що цей безпілотний літальний апарат перевершує іноземні аналоги. Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом, передають Патріоти України.

Як зазначають журналісти, "Альтіус" - перший і останній у своєму роді, він тільки закінчив випробування, про серійне виробництво не йдеться. Тому Україні він не загрожує. Виявилося, що "Альтіус" - це квінтесенція корупції, недолугості і вихваляння путінської Росії. Пропагандисти говорили, що це - черговий "аналоговнет". Випробування повинні були провести в 2014-му або 2015-му, але лише в 2018-му він зміг вперше злетіти. А неймовірні характеристики так і залишилися лише мріями. Тільки здатність перебувати в повітрі до 48 годин скрашували загальну картину. Але в цьому була заслуга німецьких двигунів.

Гендиректор ОКБ Симонова Олександр Гамзін гроші розікрав, близько 1 млрд рублів. Загалом це традиційно для путінської Росії. Але через два роки він вийшов на волю, долю зниклих грошей так і не встановили.

Потім проект передали Уральському заводу цивільної авіації. Безпілотник обіцяли випробувати влітку 2021 року. "Альтіус" пілотується однією людиною. "Росіяни так вірили в свою суперзброю, але не знали - вона в одиничному екземплярі", - зазначили в сюжеті.

Випробування скінчилися в кінці 2021 року, а серійного виробництва досі немає. Однак інформація про надходження безпілотника в ЗС РФ не надходило, це очікується в 2023-му.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...