Живуть на одну зарплату: "Слуги народу" заперечують, що Ахметов фінансує їх "антиолігархічну" партію

Декларації нардепів від монобільшості свідчать, що десятки добродіїв раптово лише за рік плигнули з пересічних українців в мультимільйонери. Історія їх успіху має стати предметом вивчення НАЗК, питання лише коли.

Інформація про те, що Рінат Ахметов щомісяця платить 2–2,5 мільйона доларів "Слузі народу" й Офісові президента, не відповідає дійсності. Про це заявили у згаданій партії, повідомляють Патріоти України.

"Від компаній Ріната Ахметова депутатська фракція політичної партії "Слуга народу" у Верховній Раді України грошей не отримувала", – відповіли у пресслужбі партії на запит видання із проханням прокоментувати відповідну інформацію "Української правди".

"Слуги" також додали, що "питання про захист порушених даною публікацією немайнових прав народних депутатів України, що складають депутатську фракцію партії "Слуга народу" у Верховній Раді, перебуває на вивченні в юристів".

23 вересня УП із посиланням на одного з "великих бізнесменів" повідомила, що олігарх виділяє гроші на команду президента Володимира Зеленського та "Слугу народу". Видання вказувало, що Ахметов зберігає своє становище, "задобрюючи нову владу": наприклад, купує по 300 "швидких" для сіл, бере під опіку декілька областей на час пандемії коронавірусу.

"А менеджер середньої ланки з його холдингу – Денис Шмигаль – став прем’єр-міністром у березні. Денис Шмигаль, як і в. о. міністра енергетики Ольга Буславець, демонстративно дистанціюються від інтересів Ахметова, але питання тарифів для зеленої енергетики чи ТЕС вирішуються значно динамічніше й ефективніше, ніж для державного "Енергоатома". При цьому на каналах медіагрупи Ахметова не критикують прем’єра Шмигаля", – пише УП.

В олігарховій пресслужбі наведені в публікації дані назвали "абсолютною брехнею", що "завдає шкоди діловій репутації" Ахметова. Там нагадали, що олігарх "не провадить політичної діяльності із 2012 року" і "зосереджений на благодійності та розвитку футбольного клубу "Шахтар".

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...