"Зі статусу без п'яти хвилин союзника США поза НАТО ми переходимо в розряд недружніх країн", - Березовець про скандал із "плівками Деркача"

"Компромат", який був оприлюднений депутатом ВР Андрієм Деркачем, призведе до катастрофи в стосунках України і Сполучених Штатів.

Тарас Березовець. Фото: 5 канал.

Скандал з "плівками Деркача" ще більше погіршить охолодження, яке виникла у відносинах Києва і Вашингтона. Таку думку висловив на своєму каналі в Telegram відомий український політолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

"Українсько-американські відносини переживають катастрофу", - написав експерт. Він вважає, що публікація "плівок Деркача" і реакція на скандал президента України Володимира Зеленського остаточно "підірве довіру американських партнерів до української влади". "З країни, яку втягнули в скандал з розмовою Трампа і Зеленського, ми перетворюємося на країну-скандал. Зі статусу без п'яти хвилин союзника США поза НАТО ми переходимо в розряд недружніх країн. І це не просто надовго, це на дуже довго", - висловив упевненість Березовець.

Він вважає, що Києву тепер варто попрощатися з підтримкою не тільки США, але і Євросоюзу в здійсненні реформ. "Ми стаємо небезпечною проблемою для обох партій (США) і охолодження вже почалося і проявиться ще до президентських виборів", - зазначив політолог. Він упевнений, що ця катастрофа зрежисована в Кремлі.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...