Злам таки буде? Бербок не виключила, що Україна зможе використати німецьку зброю для ударів углиб РФ

Україна в майбутньому зможе використовувати зброю з німецьких запасів для самооборони, включно з можливими ударами по військових об'єктах на території Росії. Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що Україна не зобов'язана чекати нападу на свою територію, перш ніж захищатися.

"Право України на самооборону не означає, що ракета повинна спочатку перетнути кордон або потрапити в таке місто, як Харків, перш ніж їй буде дозволено захищатися. Навіть найкраща протиповітряна оборона не завжди може цьому запобігти", - зазначила міністр.

Вона наголосила на важливості превентивних заходів для запобігання майбутнім атакам, вказавши, що знищення пускових майданчиків може стати необхідним заходом.

Бербок також наголосила, що масштаби цих дій не обговорюватимуть публічно для забезпечення стримування й уникнення переваг для російських військових.

Передісторія

У ЗМІ з'явилася інформація, що США і Велика Британія нібито розглядають можливість зняття заборони на використання українськими військовими наданих далекобійних ракет для атак по російській території.

Передбачалося, що відповідні заяви можуть прозвучати за підсумками візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Однак наразі жодних змін у політиці не відбулося - українські військові, як і раніше, обмежені в застосуванні західного озброєння для ударів по Росії.

"Янголи" врятували вже 73 людини: Спецзагін ВМС евакуював з Криму родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ

понеділок, 7 жовтень 2024, 13:15

Загін спеціальної розвідки Янголи евакуював родину офіцера Військово-морських сил з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗСУ в понеділок, 7 жовтня, передають Патріоти України. Зазначається, що сім'ї офіцера довелося покинути ...

Більшості ветеранів з Хмельниччини відмовили в оформленні інвалідності: Український комбат висловився про корупційний скандал у МСЕК

понеділок, 7 жовтень 2024, 12:58

Більшість ветеранів війни з Хмельниччини, які подали в МСЕК документи для оформлення інвалідності, отримали відмову. Про це повідомив командир 2-го батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти Україн...